Защо създадох benitorial.com?

Добре дошли във виртуалния ми офис. Той съществува и е мой единствено тук, в benitorial.com. Това пространство беше създадено по време на извънредното положение, когато наистина си работех от вкъщи. За жалост кухненската ми маса не може да стъпи и на малкото пръстче на очарованието от снимката.

Benitorial.com  е онлайн местенцето, в което искам да говоря за професията си и бранша, в който я упражнявам. Може би тук е мястото да поясня, че аз съм Бени и съм издателски редактор. Преминала съм през позиции на пиар асистент, книжар, създател на съдържание, рецензент, мениджър социални мрежи, редактор и главен редактор. Работя в български издателства от точно 10 години насам и реших, че е крайно време да създам „професионален блог“. В него с мои колеги ще опитаме да дадем поне частичка от опита си. Да споделим мнението си по въпроси, свързани с бранша ни. Да ви държим в течение с последните издателски тенденции и практики в световен план. Да помогнем в професионалната ориентация на новите издателски кадри. С времето се надявам да се натрупа хранилище с полезна информация от професионалната ни кухня, която да послужи на смелчаците, решили да пристъпят на книжното бойно поле.

Докато учех Книгоиздаване в СУ, щях да попивам всяка една статия в подобен блог с жаден за опит поглед. Защото в „книжните“ професии няма по-важно от опита. А да го придобиеш се оказва трудна задача. Така че се надявам повече от десетилетие по-късно да успея да удовлетворя други погледи, търсещи трудно достъпна извън практиката информация. Ще опитам да поддържам benitorial.com с интервюта, анализи, тенденции в българското и световното книгоиздаване. Стискайте ми палци!

Ваша,

Бени

5 thoughts on “Защо създадох benitorial.com?

  1. Здравейте, поздравления за блога! Надявам се, че в блога ще помогнете и на потенциални автори…
    Не знам как да процедирам, и много ще оценя Вашия професионален съвет! Написах академична книга за smart services (умните услуги, предоставени от smart устройства) и за новите технологии, книгата е на английски, но много бих искала да стигне и до българска публика. Мога да я преведа и да я адаптирам на български език, така че да не звучи “плашещо” академично. Дали бихте имали интерес? Как да подходя и към кои издателства в България би имало смисъл да се обърна? Благодаря Ви за съветите! С уважение, Албена Антонова, ФМИ, СУ.

    1. Здравейте! Проектът ви звучи интересно, но аз не бих могла да проявя интерес, защото нямам издателство. Винаги можете да се обърнете към колегите от Фабрика за книги, които помагат на всички self-publishing автори. Ако смятате, че бих могла да ви помогна с още нещо, можете да пишете на имейла ми: iliyana@blog.benitorial.com

  2. Поздравления за инициативата. Споделянето на опит наистина е необходима и все още не особено застъпена практика тук. Ще следя с интерес.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top