Коя е Бени?

Илияна Бенова - Бени

Здравейте, казвам се Илияна Бенова, но всички ми казват Бени.

Дотук с мистерията в названието на блога.

Целият ми живот е свързан с книгите. От най-ранна детска възраст, та досега. Много често откривам смисъла на съществуването си, докато чета или работя по някое заглавие. Така стигнах и до специалността Книгоиздаване в Софийския университет. Докато учех стажувах, рецензирах, работих в книжарници, сетне станах редактор, пиар, та и главен редактор. Работила съм на щат в общо четири издателства, но съм превеждала и редактирала за около десет.

Дойде време, в което реших да си направя професионален блог. Тук ще споделям опита си, ще пиша за издателския бранш у нас и по света, ще интервюирам представители на сферата ни и ще давам думата на гост-блогъри.

Освен от книгите се интересувам от безброй много теми, сред които социално отговорното бизнес развитие, green бизнес, образование, психология, лидерски и ораторски умения. Обичам да плувам и да правя йога. Понякога снимам, понякога пиша, понякога просто лежа в тревата на село и размишлявам над живота.

Ако ви интересува професионалният ми път, можете да прочетете любимата статия, която написах за блога на Orange Center преди години.

Ако искате да прочетете по-лични мои текстове, можете да ги намерите в личния ми блог justbeni.com.

Ако искате първи да разбирате за новите ми постове тук, можете да се абонирате за блога, или да последвате страниците му в социалките:

Мен можете да последвате в Instagram, LinkedIn и Twitter, както и да се свържете с мен на iliyana [at] benitorial.com

Stay tuned 🙂

Back to top